Startzondag 2 september 2018 Startzondag 2 september 2018

Zondag 2 september – Gezamenlijke startzondag in het Zadkine College
 
Inleiding en thema – we zijn allemaal nodig voor die goede gesprekken!
Op zondag 2 september hopen we met elkaar een prachtige gezamenlijke start te maken! De start van een bijzonder kerkelijk seizoen waarin de gezamenlijke toekomst concreet ingekleurd en ingevuld zal gaan worden. Het starten hiermee doen we aan de hand van het thema ‘een goed gesprek’. Dit inkleuren en invullen ontstaat in ontmoetingen tussen mensen, gemeenteleden, kinderen van één Vader, die het Woord zelf woorden proberen te geven, in een goed gesprek dus. Gesprekken waarin we Gods Geest aanwezig veronderstellen. Pas als we met elkaar in gesprek gaan leren we elkaar beter kennen, vaak zal dat verrassend meevallen en smaken naar meer, soms valt het tegen, maar voor ieder van ons zal er een plaats zijn in de toekomstige gemeente. Voor gesprekken zijn echter wel mensen nodig, we rekenen dan ook op jullie aanwezigheid!!! We hebben u en jij nodig! Laat je stem horen, breng je ideeën in, laat je betrokkenheid voelen, weet je verbonden.
 
Locatie en vervoer – laat geen praktische hobbel u/jou weerhouden om erbij te zijn
De locatie is voor ons allemaal niet zo vertrouwd als anders op zondagmorgen en is ook niet voor iedereen even gemakkelijk te bereiken, namelijk het Zadkine College. Dit mag echter voor niemand een belemmering zijn! Als u/jij vervoer nodig hebt, geef dit aan bij iemand van de kerkenraad of gewoon bij een ander gemeentelid op de zondagmorgen van 26 augustus. En andersom, als u/jij een auto hebt, denk eens aan mensen die u mee zou kunnen nemen. Nodig ze uit mee te gaan! En waarschijnlijk begint het ‘goede gesprek’ dan al of in de autorit naar het Zadkine College. Het gebouw is zeer toegankelijk voor rolstoelen/rollators! De bereikbaarheid van deze locatie is goed. De bushalte van lijn 105 staat precies voor de deur. Parkeren is gratis en kan op het terrein van of in de directe nabijheid van de school (zie ook het parkeerterrein van het naastgelegen Zadkinegebouw aan Sportlaan 15). Dus aarzel niet en wees erbij!
 
Programma op zondag 2 september

 • 09.30-10.00 uur – Welkom en inloop
 • 10.00-11.15 uur – De kerkdienst met een verfrissende, maar ook vertrouwde liturgie
 • 11.15-11.45 uur – Ontmoeting rondom Koffie/thee/limonade
 • 11.45-12.05 uur – Werkvorm ‘Lopend diner’
 • 12.05-12.20 uur – Uitleg urgentie van samenwerking
 • 12.20-12.50 uur – Lunch
 • 12.50-13.00 uur – Uitleg vervolgprogramma
 • 13.00-14.00 uur – Werkvorm ‘Open Space’
 • 14.00-14.10 uur – Afsluiting en gauw tot ziens
 • 14.10-15.00 uur – Vertrek/schoonmaak/opruimen etc. (hulp is altijd welkom!)
Praktische zaken
 • Lunch: we nemen allemaal lunch mee waar we zelf ruim genoeg aan zouden hebben. Deze lunch worden bij binnenkomst verdeeld over tafels met broodjes/boterhammen met en zonder boter, vegetarisch, glutenvrij en andersoortige lunch (fruit, bijv.). Voor het drinken wordt gezorgd.
 • Veiligheid: vanuit de gemeente en ook vanuit Zadkine zal er BHV aanwezig zijn
Gezamenlijke kinderactiviteit startzondag
Zondag 2 september is er na de gezamenlijk dienst op startzondag ook nog een gezamenlijke activiteit voor alle kinderen. Het thema van de dienst is "Een goed gesprek" en wij gaan door middel van een Party & Co spel met christelijke vragen ook met elkaar in gesprek en nadenken over bepaalde onderwerpen. Mocht u als ouders (of gewoon als gemeentelid) nog ideeën hebben of mee willen helpen horen we dat ook graag. U kunt contact opnemen met Marcella van Berkel, 06-19582474.
Groetjes van de KinderNevenDiensten
 

terug