In het blad Diaconia van april 2018 In het blad Diaconia van april 2018
 
Kindernevendenst 2017 Kindernevendenst 2017

Voor jonge kinderen kan de preek een lange zit zijn. Daarom is er voor hen een speciale kindernevendienst.
Aan het begin van de Bijbellezingen worden de kinderen naar voren geroepen en zoeken een plaatsje op de bankjes voorin de kerkzaal. De predikant vertelt een verhaal voor de kinderen en daarna ontsteekt één kind een lichtje aan de paaskaars.
De kinderen vertrekken daarna naar een zaal beneden in de kerk. Hier praten, zingen en knutselen ze naar aanleiding van een bijbelverhaal. Onder de collecte  komen de kinderen weer terug, soms met hun werkstukjes onder de arm.

Voor wie is de kindernevendienst?
De kindernevendienst is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De allerkleinsten kunnen terecht bij de oppasdienst.

Hoe wordt de dienst ingevuld?
Over de inhoud van de kindernevendienst overlegt de leiding regelmatig met de predikant. Veel inspiratie komt uit de bladen 'Kind op Zondag' en 'Bonnefooi'. In de aanloop naar Pasen en Kerst worden meestal speciale projecten bedacht.

Wordt er gecollecteerd?
Ja, tijdens de kindernevendienst wordt gecollecteerd. Elk jaar wordt er in September een nieuw doel gekozen. Dit doel sluit aan bij het jaarthema en heeft betrekking op kinderen in dezelfde leeftijd  als de kinderen in de kindernevendienst.  Geef uw kinderen dus gerust collectegeld mee.

Wie kan me meer vertellen?
Na de dienst zijn wij altijd nog wel even bezig om alles op te ruimen. U mag altijd even langs komen voor vragen of  gewoon om te weten hoe het met uw kind ging tijdens de kindernevendienst.
U kunt ook bellen naar Mieke Ouwehand. Tel: 0181-644862
 
Project Kerst 2016 Project Kerst 2016
lees hier op de site van de PKN over de Hartenactie
lees meer »
 
Project Kerst 2015 Project Kerst 2015

lees meer hierover!!
lees meer »
 
Baby Julian geboren! Baby Julian geboren!
We feliciteren Angelie, Marco en Justin met de geboorte van Julian
 
Juf Angelie en haar man Marco hebben een zoontje gekregen, en daarom hebben de kinderen van de kindernevendienst iets voor baby Julian gemaakt.
Ze hebben een pyjama truitje versierd met visjes waarin ze een vingerafdruk hebben gezet
Angelie was er heel blij mee en ook Julian leek zeer tevreden.
 
Van Ilonka Van Ilonka
Hoe Ilonka het op de KND vindt..... 

Hier is een stukje over wat we als kinderen doen bij de kindernevendienst.
 
We knutselen vaak leuke dingetjes zoals: Vuurtorentjes en vlinders. We hebben ook een keer een eigen moestuintje gekweekt. Vaak beginnen we met bidden Waarna we een mooi bijbel verhaal te horen krijgen. Daarna gaan we aan de slag met knutselen of een spelletje. We hebben het erg naar ons zin bij de kindernevendienst. Ik heb niet altijd zin om naar de kerk te gaan maar als ik er eenmaal ben is het altijd gezellig en ook erg leuk. De laatste keer dat ik er was gingen we eerst naar een mooi bijbel verhaal luisteren daarna gingen we een vlinder maken maar de wat oudere kinderen hoefde dat niet te doen als ze dat niet wilden. Die mochten een woord zoeker maken. Na de kerk dienst was er een vergadering voor de ouders. Daarom werd er met de kinderen een spel gedaan met teams van twee kinderen of een moeder. We hadden ons erg vermaakt tot dat de vergadering was afgelopen bleven we spelen. Er was een favoriete opdracht van iedereen dat was het schminken van een kind of een ouder als clown. Daarna ging iedereen weer naar huis en was alles afgelopen.
 
Geschreven door: Ilonka Harleman
 
 
Verslag van de informatiebijeenkomst voor ouders 31 mei 2015 Verslag van de informatiebijeenkomst voor ouders 31 mei 2015

Klik hier voor het verslag en meer informatie over de KND.
 

 
Veertigdagentijd en Pasen 2015 Veertigdagentijd en Pasen 2015
lees meer »
 
Project Advent en Kerst 2014 Project Advent en Kerst 2014
1e advent
2e advent
 3e advent
 4e advent
 Kerst
 Drie Koningen
 
Project Veertigdagentijd en Pasen Project Veertigdagentijd en Pasen

 
 
Project Advent en Kerst

Project Advent en Kerst

Project Advent en Kerst 2013                                                    

In de adventsperiode en met Kerst staan vijf  bijzondere vrouwen uit de geslachtslijst van Jezus centraal: Tamar, Rachab, Ruth, Batseba en Maria.
Elke vrouw draagt op haar eigen wijze bij aan het mogelijk maken van toekomst voor het volk. Een toekomst die soms op een onverwachte manier geboren wordt. Elke vrouw is als een kraal aan een ketting, een strofe in een lied. Niet alleen staan ze voor de familielijn, de geslachtslijn, waaruit uiteindelijk Jezus werd geboren, maar ze staan ook voor vrouwen die weven en spinnen, voor de draad van het leven.

Wat voor vrouwen waren zij? Wat reiken zij Jezus vanuit zijn geschiedenis aan, en wat geven ze hem mee? Daar gaan we in deze adventstijd met elkaar naar op zoek.
Het symbolisch bloemschikteam zal elke week het verhaal verbeelden in een schikking.

Met de kinderen zullen we het thema op een creatieve manier uitwerken. Met de jongste kinderen zullen we kralen gaan rijgen. Iedere week voor elke vrouw een andere kleur.
     

De oudere kinderen van de tussengroep duiken in het familiealbum van Jozef en Maria.

                      

Omdat Advent een periode is van aftellen naar kerst, en uitkijken naar de dag dat Jezus terugkomt op aarde, krijgen de kinderen van de kindernevendienst en tussengroep een uitnodiging voor dit adventsproject met een kraskalender. Elke dag kan er een vakje open gekrast worden waarachter een opdracht, verrassing of uitdaging schuil gaat.

Zo kunnen de kinderen ook doordeweeks met hun ouders meetellen en de kerst zien naderen.

Tamar          Rachab           Ruth             Batseba             Maria

 

 
Stichting Gered Gereedschap Stichting Gered Gereedschap

lees meer »
 
rooster KND, Tussengroep en Tienerdienst rooster KND, Tussengroep en Tienerdienst
lees meer »
 
Zendingsproject Zendingsproject
Elke week sparen we in de kindernevendienst met de kinderen voor een project.
lees meer »
 
Ark van noach Ark van noach

Op 16 maart gingen wij naar de Ark van Noach.
kijk hier voor de foto's!

lees meer »